Vad händer och fötter?

Jag har ju lovat att rapportera om mina skrivprojekt. Jag har kommit igång med skrivandet och min berättelse ska vara klar till hösten 2013. Vissa stunder går det av bara farten men det finns svackor i skrivandet. Vad det kommer bli tills slut vet jag inte själv. Därför vill jag inte kalla det för bok eller säga att jag skriver en bok. Jag vet inte ens om jag har det där som gäller för att få bli utgiven. Jag gör bara som andra duktiga författare har sagt – att skriva, skriva och skriva men räkna med att kunna bli refuserad – men ge inte upp.

Jag har i och för sig inte skrivit mer än drygt 25,000 tecken av berättelsen, men om det blir en bok, ett utkast eller dammsamlare i skrivbordslådan är en annan sak. Jag ska ju också hinna med att läsa andras litteratur, recensera böcker och söka arbete på en och samma gång. Det har sina sidor att klara av allt som är roligt, samtidigt som plikten kallar.

Boken… nä förlåt, jag menar berättelsen kommer ändå bli en måttstock på vart jag står litterärt och skrivmässigt. Jag har väl mina fel och brister och jag har en god verklighetsuppfattning, så jag förväntar mig inga stordåd eller framgångar, snarade flertalet motgångar. Bokbranschen är en hård bransch, liksom scenkonsten där jag är engagerad som en glad amatör, och det nöjer jag mig med.

Ojdå… nu sa jag bok igen, det är fortfarande bara en berättelse/historia inom genren kriminalroman. Jag kommer inte glömma tjusningen med att analysera konst och läsa böcker. Jag har en intensiv revyperiod framför mig, vilket jag är taggad för eftersom jag tog ett sabbatsår i fjol och är nu tillbaka i hetluften och i strålkastarljuset. Därtill är det mycket runtomkring med revyarbetet.

Björn Blomqvist 2012-09-21   

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.