Skrivrapport oktober

Det går framåt med bokmanuset trots några steg tillbaka. Jag har kommit så pass långt att jag har kontroll trots att jag nu ägnar mig åt redigeringsarbete av inledande kapitel. Manuset är på drygt 200 sidor men av redigeringens resultat att döma har några sidor försvunnit.  

Det återstår ca. 1/4 av berättelsen, men redigeringen av första, andra och tredje kapitlet, orsakar inga större problem. Karaktärerna har sina vanor, seder och bruk så att säga. Inre och yttre konflikter är oförändrade. 

Slutnotan räknas till ungefär 100 000 ord och är i dagsläget uppe i 80 000 ord. Redan vid första redigeringen har det funnits en överhängande risk att 1 eller flera kapitel längre fram kommer att ryka. Det är mig inte främmande om varje kapitel kommer skrivas om eller redigeras tiotal gånger.

Huvudsaken är den att jag och berättelsen har samma mål. Att med känsla och logik i uppbyggnad och struktur, fånga läsarens uppmärksamhet. Storyn i sig är gripande men det gäller bara att förmedla det i ord. 

Björn Blomqvist 2013-10-03  

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.