Björnligan under lupp

Idag har jag hämtat ut ytterligare böcker på temat Björn, dvs. böcker av Björn Ranelid. Jag är inne i en litteraturperiod nu (kanske för att det är sommar med läslustkänsla). Jag har absolut inte övergivit konstanalyserna, det är ju det jag gillar mest eftersom jag är konstvetare i botten. Men även som kulturvetare med konstvetenskap och historia som huvudämnen, har jag även läst litteraturvetenskap och filosofi, samt lite andra vetenskapliga kurser på universitet.

Oavsett om det är konst, litteratur eller historia mm. är syftet detsamma. Jag bloggar om mina upplevelser i möten med diverse kulturyttringar och hoppas att läsare av bloggen tar till sig och får en liten försmak inför deras egna möten med samma objekt.

Jag fortsätter min jakt på Björnligan, inte bara för att Björn är ett bra förnamn – det finns ju också framgångsrika författare som heter just Björn i förnamn. Härnäst kommer jag ägna läsandet åt Björn Hellberg och hans senaste bok, Sankte Per – en julklapp jag fick förra året, signerad av författaren själv.

Björn Blomqvist 2012-06-25


Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.