Ett bokkok, inte kokbok

I natt var jag delvis sömnlös, mest för att så många ingredienser till ett hopkok på litterär basis kom upp i mitt huvud. Denna gång handlar det inte om min pågående bok eller några nya poetiska alster. Denna gång lyckas jag snöa in mig i novellernas värld. Ingredienserna är perfekta för ett hopkok, med temat konst såklart. Förhoppningar, motgångar, svikna löften och framgång etc. är några av de ingredienserna som ska ligga till grund för en ny novell. Eftersom den kommer att avhandla konst i viss mån, blir det ingen soppa på spik, utan en fusion mellan det italienska köket och det franska.

Angående min pågående bok är det kanske fel att säga pågående bokprojekt, snarare ett projekt på is med väntan på upptining. Poesin är det enda jag kontinuerligt skriver, men inte så ofta, ett eller två alster i månaden. Det slutliga i och med denna diskurs kanske resulterar i att jag lagar mat på skrivmaskin och skriver böcker på spisplattan. Huvudsaken att mina hopkok blir bra.

Björn Blomqvist 2012-01-15 

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.