Vad hände egentligen här och inom mig under året som gått

De återstår endast två dagar av året 2011. En summering av årets möten med konsten, kulturen och mig själv borde vara på sin plats. Under året och här på bloggen har det skett mycket som går i kulturens tecken, men min mentala kompass har en egen historia att berätta för det gångna året.

De första stapplade stegen för bloggen skedde i februari detta år. Bloggen i sig är ett kulturmöte och det är en av årets höjdpunkter för min del. Det är via bloggen jag kan lyfta fram mina intressen. Förutom bloggen har jag två andra kulturbetingande händelser som räknas till minnesvärda och mycket positiva händelser. Det första var mitt deltagande i Oxelörevyn 2011. Det var utan tvekan min bästa insats någonsin i revyn, enligt min egen uppfattning. Jag var med på scen i fler sketcher än vanligt och jag fick chansen att ingå i dansgänget. Jag mådde ypperligt på scenen och det kunde även publiken se. Några bekanta påpekade just detta efter att ha sett en av föreställningarna. Då kan man fråga sig varför jag inte deltar i den revy som pågår nu? Den största anledningen är att jag vill ägna min lediga tid till andra saker (att sätta upp en revy kräver mycket tid, ork, uppoffringar och prestationer). Det andra är att man ska sluta på topp brukar det heta, vilket för mig är det samma som ett friår i år eftersom jag är på topp. Med andra ord är jag förmodligen tillbaka nästa år och då ännu starkare och mer peppad.

Bortsett från mitt förvärvsarbete inom kulturen som är i en klass för sig när det gäller intresse, insatser och trivsel mm., var nästan alla mina konst- och kulturmöten under året lyckosamma men också resurskrävande. Då undrar ni kanske vad som kanske var mindre lyckosamt i mina möten med konst- och kultur under året? Det är framförallt mina egna kreativa projekt som inte blev som de skulle. Mina egna poetiska alster blev knappt skrivna. Mitt bokskrivande stod stilla för 5:e året i rad (fortfarande bara två kapitel skrivna än så länge). Bloggen stod still i flera månader (skrivkramp) och tillsist mina uteblivna danskvällar på dansbanorna. Det blev varken Malung eller Träffen m.fl. Däremot har jag införskaffat en del ny musik, signerad skiva t.o.m. (Drifters). Ett annat kulturmöte som gick vägen var min roll som härold på hertig Karls marknad.

Nog om den korta krönikan kring bloggen, intressen och mig själv. Jag ska fortfarande vara mig själv, alla andra är ju redan tagna och om jag inte var mig själv och ingen annan var det heller, då skulle jag ju inte finnas.

Björn Blomqvist 2011-12-30

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.