Kort om den växande bokhyllan

Mängden böcker i min bokhylla ökar och antalet framskjutande konstmöten ökar i takt med min iver att vilja ha så många olika referenser som möjligt. Poängen är att vara någorlunda saklig och påläst i samband med blogginläggen och inför kommande konstmöten. För det tredje vill jag både bredda och fördjupa mina intressekunskaper. 

Nu senast införskaffades två böcker som ska friska upp minnet om alla konst- och arkitekturstilar genom historien. Böckerna handlar om alla de konst-ismer som i bland gör en helt snurrig, men är man humanist så är man. Självklart har jag redan böcker i bokhyllan som tar upp ismer och annat konsthistoriskt ämne men “mycket vill ha mer”. 

Hursomhelst ska det inte gå så lång tid mellan inköpet och till att jag läser böckerna. Fråga mig inte hur många böcker jag har i bokhyllan som knappt är öppnade, svaret blir många. Detsamma kan nämnas om den egna boken jag började skriva på för 5 år sedan. Jag skrev i tre veckor men sen dess har inget mer hänt på den fronten. Alltså, är det den kreativa tanken som är starkare en den praktiska kreativitetsförmågan kanske? 

Björn Blomqvist 2011-12-21

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.